******
הספריות הביתיות הן אחד מהפריטים שאני יותר אוהבת בבית.
איך מסדרים אותן כך שיהיו יפות ומסוגננות?
יש כמה חוקים – אבל לפני שנתחיל חשוב לדעת שאין נוסחת קסם לסידור הספריה – זהו תהליך שהוא בעיקרו ויזואלי ולעיתים של ניסוי וטעיה. אבל יש כמה חוקים בסיסיים שיעזרו לך לעשות את זה "נכון", כמה רעיונות פשוטים שכדאי לקחת בחשבון כשמתחילים. והנה הטיפים שלי לספריה מנצחת.
להתחיל עם "לוח חלק" כמו בכל תהליך עיצובי – כדאי להתחיל עם מדפים נקיים מחפצים –אני ממליצה להוריד מהמדפים את כל מה שיש עליהם. את כל הפריטים והאקססוריז אני ממליצה להניח בנקודה נגישה אחת – כך שיהיו זמינים לעין בתהליך הסידור – וניתן יהיה לבחור מתוכם.
הגודל כן קובע אני ממליצה להתחיל עם הפריטים הגדולים. ומכיוון שמקבץ של ספרים שקול לפריט גדול – אם הרבה או מעט – כדאי להתחיל איתם. הם יכולים להיות מונחים כשהם עומדים או שוכבים, מרוכזים באמצע המדף, מסודרים לפי צבע, הפוכים, מסודרים לפי גובה או סוג – זו החלטה שלך, ואפשר ורצוי לצאת מהקופסה כשמסדרים אותם. לאחר מכן מומלץ להמשיך עם יתר הפריטים הגדולים – תמונות גדולות, עציץ גדול, כדים או כל דבר אחר.
אומנות הוסיפו פרטי אומנות למדפים – אם כשהם מונחים על המדף או תלויים על הקיר מעל המדף. גדולים או קטנים יותר – הם יוסיפו עניין ויראו טוב לעין.
שכבות- תליה- קיבוץ עיצוב בשכבות וקיבוצם ביחד של חפצים יוצרים עומק ועניין ויזואלי. תליה של אקססוריז על הקיר בתוך המדף – כמו תמונות או פריטים קטנים – תוסיף לעומק ולרב-השכבתיות בעיצוב. אני אוהבת להניח חפץ קטן על ערימה של ספרים שוכבים – גם כאן השכבות יוצרות עניין ומוסיפות יופי לסידור.
משחקי גובה יש פריטים שאפשר ורצוי לשמור בהם על אחידות בגובה – כדי שיראו כקבוצה אחת, אך פרט לכך אני ממליצה לשחק עם גבהים של כל הפריטים כדי ליצור עניין וכדי לגרום לעיניים לעבור מנקודה לנקודה.
מספרים אי זוגיים קשטו במספר אי-זוגי של חפצים – תופתעו לראות כמה טוב יותר זה נראה. אם הסידור לא נראה – החליפו בין חלק מהפריטים – אולי הם בגבהים דומים, אולי הם לא מתאימים. אל תהססו לנסות להוסיף פריט שנרה לך לא קשור – לפעמים מפתיע לראות כמה טוב הוא משתלב.
תיאורית המשולשים סדרו פריטים דומים כך שיצרו משולש דמיוני. (לדוגמא: ספרים בצדדי מדף אחד ובמרכזו של המדף שמתחת, או שני פריטים גבוהים ופריט נמוך באמצע)
קונטרסטים פריטים שחורים על קיר כהה יעלמו – וכך בהירים על רקע בהיר. יש לקחת זאת בחשבון כשבוחרים את הפריטים המשלימים למדפי הספרים או כל מדף אחר.
להוסיף ערך מוסף אם יש לך אוסף, תמונות משפחתיות, מזכרות – מומלץ לקבץ ולהציג אותם זה לצד זה ולהציד אותם על המדף – כך הם יהיו זמינים לעיניך וישמחו אותך יומיום. בחרו פריטים שיש להם שפה משותפת – לדוגמא: צבע מסויים, נושא מסויים – התצוגה תיראה אחידה יותר
****
10. שישאר מאוורר מדפים עמוסים אמנם יכולים להיראות טוב כשהם עשויים נכון – אבל באופן כללי רצוי לשמור עליהם מאווררים – לא להעמיס. יש לשמור מרחק בין חפצים על מנת שהם באמת יבלטו לעין ויקבלו את המקום המגיע להם.
11. תחלופה לא להיכנע לדחף להציג רק "עוד אחד ודי". אם יש ברשותך אוסף אחד גדול – מומלץ להציג חלק מהפריטים על המדפים – ומידי פעם להחליפם באחרים מהאוסף.
12. לחשוב מחוץ למדף אפשר לעשות את הבלתי צפוי ולתלות תמונה או מראה מחוץ למדפים – בעיקר בחדרים בהם יש מעט שטח קירות. אפשר להתאים את הפריטים על המדפים לפריטים בבית. לדוגמא: אם על הספה ישנן כריות אדומות – ניתן להוסיף אלמנטים אדומים למדף.
13.קטן זה לא תמיד טוב רצוי לא להתפתות להוסיף הרבה חפצים קטנים למדפים קטנים. עדיף להוסיף מספר קטן יותר של פריטים גדולים יותר שימוקמו טוב יותר – למראה יפה יותר.
14. לחשוב ירוק אני מאוד אוהבת ירוק בעייין – וגם בסידור המדפים אני אוהבת ירוק. צמחים קטנים, גדולים, נשפכים – כאן – כל המרבה הרי זה משובח. חוששים שהצמחים ימותו? בפוסט הבא אעלה רשימה של צמחים שקשה להרוג..
15. ניסוי וטעיה לא לחשוש לטעות. כמו שאמרתי – לסדר ספריית מדפים זה תהליך. – סידרת? – אני לוקחת צעד אחורה, מצלמת ובודקת אם יש מקום לשיפור. הטעויות בתמונה מיד קופצות לעין ואפשר לתקן מיד: לפעמים פחות זה יותר, לפעמים צריך לאוורר אזור מסויים, לפעמים חסר עומק או גובה. אני מנסה ומשנה עד שהכל נראה לי מושלם.
.
ואם אין לך עדין ספריה או פריטי נוי לתצוגה – אני כאן למצוא לך! דבר איתי! 050-5634633 | אורי מוזס-רון | מעצבת פנים
* כל התמונות ותמונות נוספות תוכלו למצוא בפינטרסט
Comentários